Mountainbikevereniging Bushbikers draait volledig op vrijwilligers. Om alles in goede banen te begeleiden zijn er verschillende commissies in het leven geroepen. 

Uiteraard kunnen leden van Bushbikers zich ook aanmelden om commissielid te worden. Aanmelden kan middels het versturen van een e-mail naar desbetreffende commissie.

Route
commissie

De routecommissie is verantwoordelijk voor het onderhouden en aanleggen van MTB Route Sleen. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer Sleenerzand. Jaarlijks worden vier gezamenlijke routeonderhoudsdagen ingepland, daarnaast wordt er met grote regelmaat extra routeonderhoud uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan parcours vrijmaken van blad, snoeiwerkzaamheden, onderhoud van bruggen en obstakels, etc.

Sponsor & KLEDING
commissie

Zonder de bijdrage van sponsoren heeft Bushbikers Sleen geen voortbestaan. De sponsorperiode voor clubkleding bestaat uit een termijn van 4 jaar, de huidige sponsorperiode loopt van 2020 t/m 2023. Middels de bijdrage van sponsoren kunnen leden tegen een scherp tarief clubkleding aanschaffen. Leden van Bushbikers worden geacht om deel te nemen aan clubactiviteiten in de goedkeurde clubkleding. Bij de kledingcommissie kun je opvragen hoe je de clubkleding kunt bestellen.
De sponsorcommissie zorgt niet alleen voor sponsoren, maar ook heel belangrijk het contact onderhouden met de sponsoren gedurende de sponsorperiode.

Website & Socials commissie

De webmasters zorgen ervoor dat laatste nieuws omtrent Bushbikers en het mountainbiken in het algemeen gedeeld worden met de leden. Ook nieuwe leden kunnen uiteraard op de website terecht voor alle informatie betreffende het lidmaatschap. Met grote regelmaat wordt er een nieuwsbrief rondgestuurd met allerlei leuke nieuwswaardigheden en feitjes.

Toertocht
commissie

De Bushbikers organiseert eenmaal per jaar in oktober de Reinders Assurantiën Bushbikers Najaarstocht. De afstanden variëren van 30 tot en met 120 km. De toertochtcommissie zorgt ervoor dat benodigde vergunningen worden aangevraagd, dat er meerdere routes worden uitgestippeld en dag voor de tocht wordt uitgezet, dat verzorgingsposten worden ingericht, vrijwilligers worden georganiseerd, etc. Kortom allerlei belangrijke zaken om deelname aan de zomertocht om te zetten in de ultieme mountainbike-ervaring!

Bartje 200
commissie

De Bushbikers zijn 1 van de 5 verenigingen die meewerken aan het mogelijk maken van de extreme marathon wedstrijd Bartje 200  Wij zorgen voor het uitstippelen en controleren van ons deel van de route (+/- 50km). En de 1e verzorgingspost bij het Kuierpadtien wordt ook gerund door vrijwilligers van de Bushbikers!

Agenda & B.O.T.Y
commissie

De Agenda & B.O.T.Y-commissie is verantwoordelijk voor het vaststellen van de BOTY regels en de agenda. B.O.T.Y. staat voor Bushbiker Of The Year. Elk najaar wordt de BOTY verkiezing gehouden. Hierbij kunnen leden op elkaar stemmen voor bijv. De sportiefste- of pechvogel van het jaar. Iedereen maakt kans op de winst, en er zijn hele leuk prijzen mee te winnen zoals een gepersonaliseerd shirt en je naam vereeuwigd op het BOTY bokaal!