En de Bushbiker Of The Year 2023 is

DANNY KUIPERS! 

De winnaar is iemand die door maarliefst 14 verschillende Bushbikers leden is genomineerd voor de BOTY 2023 Awards. Het was een nek aan nek race met nummer 2. Tot aan de laatste week dat er gestemd kon worden, was het verschil tussen nummer 1 en 2 een echte “kop over kop” race. Voor de jury erg spannend, het balletje kan raar rollen, een echte spektakel tot het eind van de race. 

Bushbikers leden die op hun stemden waren wel zeer uitéén met de redenen waarom ze hun favoriet van 2023 zijn. Zo werd nummer 2 telkens benoemd tot “opvallendste van het jaar” en “vrijwilliger van het jaar”. Waarbij de winnaar vooral tot “Pechvogel van het jaar werd benoemd”. Nummer 3 zat hun wel in de hek te hijgen, dit lid zou vooral “vrijwilliger van het jaar zijn” omdat hij zich de ballen uit de broek werkt in het bos.

In totaal is er op 17 verschillende leden gestemd.  Voor de top 10 was er een speciale prijs, namelijk een heerlijke Snickers. Deze ging er in als een balletje gehakt! 

  • nr.  2: Jeroen de Geus
  • nr.  3: Michel Elhorst
  • nr.  4: Sidaan Feiertag
  • nr.  5: Martin Kuipers
  • nr.  6: Richard Kiewiet
  • nr.  7: Hans Vos
  • nr.  8: Bart Post
  • nr.  9: Daan de Bruin
  • nr. 10: Danny Gevers

De winnaar heeft vooral gewonnen omdat hij zijn ballen (letterlijk) uit de broek had gefietst. Voornamelijk uit medelijden is er op hem gestemd. En niet alleen omdat hij in Skonnerd woont, al trekt hij zich daar geen bal van aan. De redenen waren wel zeer uit een, maar 1 die vaak genoemd is, is dat hij i.i.g. was gestart aan de Bartje200METER. Tja, als je na 2 km al uit de strijd wordt gesmeten, met balgehakt als resultaat, ja dan, blijft dat tijdens het nomineren wel hangen bij de leden… Achteraf kon de winnaar wel herstellen met heel veel humor, wat ook te lezen is vanuit de motivaties van de leden. “Fluuten naar zijn Puut’n”, “Fiets opnieuw gespoten, maar zelf niet van genoten”, “Groen pakje, blauwe ballen”etc. Wat doorslag gevend was voor de winst, is dat hij naast de ontzettende pechvogel van 2023 te zijn, hij ook zich hard heeft gemaakt voor de Club van 100. Binnen no-time wist hij met een sneeuwbaleffect heel veel sponsoren binnen te harken.

De winnaar die de eer heeft om het gepersonaliseerde shirt, die gesponsord is door BIORACER, te dragen, en zijn naam vereeuwigd krijgt op de BOTY bokaal is: DANNY KUIPERS! 

De ballen!