Historie

2002
Drie jongens uit Sleen nemen het initiatief, brengen een groep fietsers bij elkaar en gaan gezamenlijk MTB-en.
Deze drie, Erik Bos, Henk Voors en Lammert Hooiveld, verzinnen de naam Bushbikers, bedenken een logo en ontwerpen een tenue in de kleuren geel en blauw. Eerste gezamenlijke deelnames aan toertochten en wedstrijden

2003
Er wordt de beslissing genomen, een vereniging op te richten. Eerste voorzitter wordt William Haverkort.
De Bushbikers sluiten zich aan bij de NTFU en er komt een nieuw tenue in de kleuren blauw en groen.
Het clubkampioenschap ‘Bushbiker of the year’ wordt opgezet, André Wielens wordt de eerste Bushbiker, van wie de naam op de wisselbokaal geplaatst wordt.
De 1e editie van het clubblad ‘Bushbikers Bulletin’ verschijnt en de dinsdag en donderdag worden vaste trainingsavonden.

2004
Er wordt begonnen met het aanleggen van een eigen, vaste MTB-route in de bossen rondom Noord-Sleen.

2005
De Midzomeravond Strandtocht bij Ermer Strand trekt dik 200 deelnemers en is de eerste door de Bushbikers georganiseerde toertocht.
Steeds meer leden willen naast toertochten en korte CC-races ook langere afstanden fietsen. De Bart Brentjens Challenge in Limburg is de eerste MTB-marathon, waar Bushbikers gezamenlijk aan de start staan.

2006
De MTB-route Sleen wordt na ruim 1 jaar hard werken officieel geopend, 32 km aangelegde route is gerealiseerd.

2007 tot heden
Sindsdien zijn er door de leden tienduizenden kilometers afgelegd op de mountainbike. Diverse sponsoren werden door de jaren heen uitgedragen door in het bekende blauw-groene tenue deel te nemen aan tal van MTB-evenementen.
Tot op heden zijn de Bushbikers actief bij toertochten, MTB-marathons, 24 uurs-races of meerdaagse evenementen.
Daarnaast zijn door de jaren heen een aantal eigen MTB-activiteiten georganiseerd. Diverse toertochten, de Time Trial op onze vaste route, sponsor- en kids-clinics. De club blijft verbeteren op een maatschappelijk verantwoorde manier.